Alla inlägg den 6 maj 2009

Av Lexie Back - 6 maj 2009 11:13

Det är lite otroligt vad folk vill döpa sina ungar till.. läste en artikel i Aftonbladet om föräldrarna som vill döpa sin son till Q. Själv tyckte jag att det var ett ganska coolt namn, men de tyckte inte skatteverket, länsrätten eller kammarrätten. Så nu ska regeringsrätten ta ställning. Hursomhelst, det var väl inte det otroliga i det hela, utan det jag reagerade på var slutet på artikeln, där det listades några ovanliga namn som godkänts och några som fått avslag.

Till exempel, hur kan man ge avslag på Q, men godkänna Bebben på en pojke? Det är ju liksom ett namn för bebis.. Tänk den stackars ungen när han kommer upp i tonåren och heter Bebben! Eller Blomman eller De la Rose.. som förnamn.. på pojkar.. Stackare.. Vem kommer ens på tanken att döpa sin son till sånt? Eller att döpa sin dotter till Näva, Mix eller Decibel? Eller Peter.. 

 Det retar mig, det här att en massa folk tycker att vi ska få ett mer jämställt samhälle genom att skrota pojk- och flicknamn. Det finns några könsneutrala namn, många av dem gillar jag. Men Peter är ett pojknamn och Malin är ett flicknamn. Det blir inte mer jämställt för att man ändrar på det. Kvinnor och män är olika. Vi kompletterar varandra. Det är så det ska vara.


Godkända Flicknamn

Beck, Bent Mohamed Moncef, Coxe, Fiddeli, Giesbrecht, Jolin, Mix, Modesty, Månstråle, Näva, Pixie, Puma, Sinclair, Skjellerup, Summercloud, Twilight och Yskander.


Godkända Pojknamn

Axl, Bebben, Blomman, De la Rose, Hoffman, Jison, Junior, Solstråle, S:t John, Texas, Tiger och Åskar.


Stoppade Flicknamn

Blomsterblomma, Decibel, Ernedotter, Hauberg, Holdgaard, Höst, Ikea, Lyngholm, Murray, Måne, Nico, October, Peter, Santanni, Schmidt, Sion, Snövit, Tequila, Totou och Weckner.


Stoppade Pojknamn

Amundsen, Borregaard, Cson, DeWilde, Filur, G, Grng, G:son, Han Meier, Hansen, Hosianna, J, J:son, Knalle, Lakrits, Lekander, Möller, Piper, Raabjerg, S, Schwartz, Simon-Klippan, T-son, Widéen.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards